Η Ελληνίδα που κατάφερε να ταξιδέψει τις δημιουργίες της με έμπνευση από τις Κυκλάδες στο Παρίσι

Thank you so much Jenny.gr and Eleni Tsoutsi for this interview!


Οπλισμένη με έμφυτο ταλέντο, πάθος και δημιουργικότητα, σε ηλικία 25 ετών, αποφάσισε να αλλάξει τη ζωή της και να κυνηγήσει το όνειρό της. Μετά τις σπουδές της στην Αθήνα, στην Γεωπονία, αποφάσισε να ακολουθήσει το πάθος της και να σπουδάσει σχέδιο μόδας. Στη συνέχεια, αμέσως μετά την αποφοίτησή της, πήρε την απόφαση να μετακομίσει στο Παρίσι, την πρωτεύουσα της μόδας. Στο Παρίσι της δόθηκε η ευκαιρία να δουλέψει σε μεγάλους οίκους μόδας, Ready to Wear και Haute Couture, όπως John Galliano, Olympia Le-Tan, Jean Paul Gaultier και σε πολλά ανεξάρτητα projects.

Η γνώση και η επαγγελματική εμπειρία που απέκτησε δίπλα σε τόσο ταλαντούχους ανθρώπους ήταν πολύτιμες και με εφόδιο αυτές, τα τελευταία δυο χρόνια δημιούργησε το Κυανό, ένα brand φωτογραφίας και design σε συνεργασία με τον σύντροφο της, Charles Devoyer. Εμπνευσμένοι από την ομορφιά της Ελλάδας και το μπλε των Κυκλάδων δημιουργήσαν μια σειρά φωτογραφιών, ρούχων, αξεσουάρ και αντικειμένων διακόσμησης με στόχο να εμπνεύσουν τους γύρω τους με τις ιστορίες τους.
1. Πως βρεθήκατε σε αυτή τη δουλειά;


Πάντα ήμουν δημιουργικό παιδί... αλλά άργησα να πάρω την απόφαση να ακολουθήσω το όνειρο μου. Μετά από αρκετά χρόνια σπουδών στην Γεωπονική Σχολή συνειδητοποίησα ότι ήμουν εκεί για λάθος λόγους. Στα 25 μου λοιπόν βρέθηκε στο δρόμο μου η σχολή μόδας Pansik όπου και σπούδασα σχέδιο μόδας. Είναι απίστευτο ποσό γρήγορα τα πράγματα εξελίσσονται και ξεδιπλώνουν, όταν κάνουμε τις επιλογές που πηγάζουν πραγματικά μέσα από την καρδιά μας. Έτσι λοιπόν αμέσως μετά το πτυχίο μου είχα την τύχη να δουλέψω σε μεγάλους οίκους μόδας στο Παρίσι και στη συνέχεια να τολμήσω να δημιουργήσω κάτι δικό μου, το Κυανό.


2. Τι περιλαμβάνει η εργασιακή σας καθημερινότητα;


Τα τελευταία χρόνια δουλεύω από το σπίτι όποτε εξαρτάται από το project κάθε φορά. Μπορώ και ρυθμίζω το χρόνο ανάλογα με τις ανάγκες της ημέρας. Αυτή την εβδομάδα ετοιμάσαμε μια έκθεση στην περιοχή που μένουμε με τον καλό μου. Όποτε δούλεψα πολύ για την προετοιμασία της έκθεσης, έφτιαξα τον κατάλογο της έκθεσης, παράλληλα δουλεύω για την κατασκευή ενός πανέμορφου νυφικού και για κάποια αλλά παράλληλα projects.
Read more


#jennygr #kyano #dorabami #charlesdevoyer© 2020 by KYANO · All Rights Reserved